Liisa Wiitanen


Minun näkemykseni on, että ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tulee sisältää niin fyysinen, psyykkinen kuin henkinenkin osa-alue. Itse koen, että länsimainen lääketiede hoitaa näistä yleensä vain yhtä osa-aluetta. Tästä syystä etsin jatkuvasti tietoa vaihtoehtoisista, tai paremminkin täydentävistä, hoitomuodoista.
Ihmisen energiajärjestelmää tukevat hoitomuodot (kuten jäsenkorjaus, akupainanta, homeopatia, Reconnective Healing jne.) ovat turvallisia eivätkä aiheuta sivuvaikutuksia. Ne myös hoitavat itseongelmaa, eivät vain oireita. Uskon, että kiinnostus tällaisiin ns. ”pehmeisiin” hoitomuotoihin lisääntyy jatkossa, kun ihmisten tieto niiden vaikuttavuudesta lisääntyy. Toivottavasti tulevaisuudessa myös yhä useammat lääketieteen edustajat rohkaistuvat ottamaan selvää näistä hoitovaihtoehdoista, jolloin ihmisten hoitoa voidaan todella kutsua kokonaisvaltaiseksi.

Koulutus- ja työhistoria
- Vuonna 2006 valmistuin 3,5 vuoden opintojen jälkeen fysioterapeutiksi Turun amk:sta. Olen työskennellyt mm. terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla sekä yksityisissä fysioterapialaitoksissa. Vuosien kokemus hieronnasta.
- Vuonna 2008 tein hierojan töitä Australiassa eri klinikoilla keräten elämänkokemusta ja oppia mm. kiinalaisesta lääketieteestä ja akupainannasta.
- Kesäkuussa 2009 osallistuin Reconnective Healing -seminaariin (tasot I, II ja III), joka oikeuttaa minut käyttämään tätä mullistavaa energiaparannusmenetelmää niin ihmisille kuin eläimillekin.
- Kesällä 2009 toteutin pitkällisen haaveeni ja perustin oman yrityksen.
- Valmistuin eläinfysioterapeutiksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta toukokuussa 2010.
- Maaliskuussa 2011 aloitin Kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot, mikä avasi silmäni aivan uudenlaiseen ja kokonaisvaltaisempaan kehon hoitoon ja tasapainotukseen.
- Vuoden 2013 vietin uudestaan Australiassa tehden töitä akupunktioklinikoilla, oppien uutta ja esitellen Kalevalaista jäsenkorjausta australialaisille asiakkaille. Australiassa kävin myös Tuina-hieronnan kurssin (kiinalainen hieronta) sekä Dry Needling -kurssin (fysioterapeuteille suunnattu triggerpisteiden akupunktuurikurssi).
- Marraskuussa 2014 minulle myönnettiin Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimikkeen käyttöoikeus. Tämä hoitomuoto on vienyt täysin mukanaan ja teenkin nykyään pääasiassa jäsenkorjaushoitoja. Hoitooni saa aina tulla myös fysioterapialähetteellä, mutta hoitoideologiani ja -metodini tähtäävät pääasiassa koko kehon hoitoon sekä oireiden alkusyyn selvittämiseen ja korjaamiseen.
- Alkuvuodesta 2016 aloitin iirisanalyysikoulutuksen Aila Leponiemen oppilaana Tampereella. Tässä menetelmässä analysoidaan silmistä erilaisia elimistön ja elinten epätasapainotiloja ja toiminnan häiriöitä jo ennen kuin ne puhkeavat oireina ja sairauksina. Tämä auttaa minua tukemaan ja seuraamaan asiakkaideni paranemista vieläkin syvällisemmin.
- Kesäkuussa 2016 muutin rakkaiden työkavereideni kanssa uuteen osoitteeseen. Puutarhakadun hoitohuoneessa (Puutarhakatu 12, 9.krs) työskentelee mm. vyöhyketerapeutti Mari, lymfa- ja fysioterapeutti Alisa sekä koulutettu hieroja Maria. Meillä on tiivis ja samanhenkinen työyhteisö ja voimme nyt palvella asiakkaitamme entistäkinmonipuolisemmin ja kokonaisvaltaisemmin!
- Lokakuussa 2016 yksi tavoitteeni täyttyi kun sain liittyä Kalevalaisen jäsenkorjaajien kouluttajien tiimiin aloittaessani Turussa uuden peruskoulutuksen kollegani Markku Jauhiaisen kanssa.
- Kesällä 2017 kävin SOMTY:n järjestämän kraniosakraaliterapian kurssin. Tämä syvensi oppiani kehon kalvorakenteista, selkäydinnesteen toiminnasta ja häiriöistä sekä näihin vaikuttamisesta hyvin hellävaraisin tekniikoin. Kevyistä hoito-otteista huolimatta - tai ehkä juuri sen vuoksi - kraniosakraaliterapia on ihmeellisen voimakas ja vaikuttava hoitomuoto!
- Vuosina 2017-2018 osallistuin Suomessa ja ulkomailla Openhand-koulutuksiin, joissa käsiteltiin kehon tunnelukkoja, traumoja ja niihin liittyviä fyysisiä oireita erilaisten liikeharjoitteiden, meditaation, keskustelun ja ohjatun fasilitaation avulla. Kurssit avasivat ymmärrystäni siitä, kuinka monelta tasolta kehon ja mielen oireet voivat olla lähtöisin ja miten niitä voidaan purkaa turvallisessa ja avoimessa hoitosuhteessa. Sain myös itsevalmiudet ohjata näitä fasilitaatioita muille.
- Huhtikuussa 2019 aloitin RYT200-joogaohjaajakoulutuksen Turussa PureMovessa. Valmistuin joogaohjaajaksi joulukuussa 2019.
- Vuonna 2019 avasimme avomieheni Marko Lahtisen kanssa yhteisen Hoitola WiitaLahden Orimattilaan, Päijät-Hämeeseen. Syksyllä 2019 jätin ihanan hoitoyhteisöni Puutarhakadun hoitohuoneella Turussa ja siirryin kokoaikaisesti Orimattilaan. Kohti uusia haasteita!
- Keväällä 2020 syntyi esikoispoikamme ja pidin ensimmäistä kertaa työurani aikana pidemmän tauon hoitotyöstä. Olen tehnyt siitä lähtien töitä osa-aikaisesti. Palaan äitiyslomalta toisen lapsen syntymän jälkeen huhtikuussa 2023.