Kalevalainen jäsenkorjaus


Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin. Pääosin Pohjanmaalla nämä parannustaidot ovat säilyneet sukupolvilta toisille. Hoidon osaaminen pohjautuu Kalevalaan, joka opettaa kuinka nöyrästi tulee oppia ja kuinka pienistä murusista tieto ja osaaminen kootaan. Kalevalainen jäsenkorjaus on hellävarainen mutta vaikuttava mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien koko alueen. Kysymyksessä on tutkitusti tehokas ja tälläkin hetkellä elinvoimainen jäsenkorjaajien, mestarien ja parantajien käyttämä hoitomenetelmä kaikkialla Suomessa.


Hoitomenetelmät ja -välineet
Hoidossa lähdetään siitä, että ihminen on rakenteellinen ja toiminnallinen kokonaisuus ja häntä pyritään siksi hoitamaan aina kokonaisvaltaisesti. Kalevalaisen jäsenkorjauksen tavoitteena on asiakkaan elintoimintojen palauttaminen normaaliin tilaan hoitamalla hänen tuki- ja liikuntaelimistössään olevia poikkeavuuksia ja epätasapainotiloja kehon ja nivelten liikeratoja hyväksikäyttäen.

Hoidon alussa pyritään selvittämään vaivan alkuperä ja analysoidaan sen aiheuttamia muutoksia tasapainotekijöissä: nivelissä, nivelsiteissä, lihaksissa ja luustossa. Sen jälkeen tukirakenteet saatetaan paikoilleen pehmeästi käsitellen. Niveliä mobilisoidaan; nivelien, lihasten ja sidekudoksen liikkuvuutta parannetaan; mahdollisia arpikudoksia pehmennetään ja hermoradat sekä kudosneste- ja verenkierto vapautetaan pinnetiloista. Tämän myötä keho palautuu luonnolliseen tasapainotilaansa. Kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen ja kivuton hoitomuoto, joka soveltuu miltei jokaiselle ikään ja kuntoon katsomatta.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen avulla on saatu erittäin hyviä hoitotuloksia mm. seuraavissa tapauksissa:

- Alaraajojen kiputilat: alaraajojen erimittaisuuden, jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkkien virheasentojen korjaaminen
- Alaselän kiputilat: lannerangan ja ristiselän kiputilojen ja virheasentojen hoitaminen, esim.
iskias-kivut ja SI-nivelongelmat
- Kieroselkäisyyden ja skolioosin hoito (erityisesti lasten ja nuorten kohdalla)
- Yläselän kiputilat: nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden,
kuten sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen ja korkean verenpaineen hoito
- Hartia- ja niskakipujen, huimauksen, päänsäryn ja migreenin hoito
- Yläraajojen kiputilat, mm. tenniskyynärpään, olkapääkipujen ja jäätyneen olkapään hoito
- Pään alueen vaivat, kuten jännityspäänsäryn, purentahäiriöiden, kasvosärkyjen ja
näköhäiriöiden hoito


Hoitosuositukset ja rajoitukset:
Hoito sopii kaikenikäisille. Hoitorajoituksia ovat akuutit luunmurtumat ja lihasrepeämät, tuoreet vammat, osteoporoosi eli luuston haurastuminen, kasvaimet, syöpä, ihon infektiot ja kuumetilat, ihotaudit, halvaukset (tuntopuutokset), hemofilia eli verenvuototauti, hermojuuriaukon- ja kaulavaltimoiden ahtaumat, vaikea sydänsairaus, reumaattiset sairaudet akuutissa tulehdusvaiheessa, iskias, joka on todettu kuvauksilla (lääkärin tutkittava ensin) ja aktiiviset sidekudostaudit.

Lisätietoja hoitomuodosta, koulutuksesta ja hoitajista Kansanlääkintäseuran sivuilta: www.kansanlaakintaseura.fi