Fysioterapia

Fysioterapian keskeisenä kiinnostuksen kohteena on ihmisen toimintakyky ja liikkuminen sekä erityisesti toiminnan heikkeneminen ja häiriö. Fysioterapiassa asiakasta hoidetaan yksilöllisesti käyttäen tarpeen mukaan mm. hierontaa, fysikaalisia hoitoja sekä harjoitteita. Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö ja fysioterapiasta saa lääkärin lähetteellä Kela-korvauksen.

Varaa aikasi Orimattilaan täältä >Niska- ja hartiaongelmissa sekä selkäkivuissa syvät lihakset saattavat olla hyvin jännittyneet, mikä haittaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa alueella ja aiheuttaa siten kipua. Pyrin käsittelylläni aina vapauttamaan myös syvällä kudoksissa olevat jännitystilat. Hieronnan lisäksi käytän tähän imukuppihierontaa, joka on miellyttävän tuntuista ja erityisen tehokasta syvien kudosten ja lihaskalvojen rentouttamiseen ja aineenvaihdunnan tehostamiseen. Jos vaiva on krooninen tarvitaan usein muutamia hoitokertoja syvempien kudosten rentouttamiseen.

Tietyt fysikaaliset hoidot (esim. magneettiterapia) vaikuttavat tehokkaasti myös syvällä oleviin kudoksiin, joihin ei hieronnalla pääse. Tarvittavat fysikaaliset hoidot sisältyvät aina hoitoihini.

Jos vaivat/oireet ovat kroonisia tai palautuvat helposti takaisin, niin niiden taustalla on usein kehon epätasapainotilasta johtuva jatkuva virheellinen kuormittuminen. Tällasia ovat mm. jalkojen pituusero, jalkaterien tai lantion virheasennot tai skolioosi. Näissä tapauksissa suosittelen aina Kalevalaista jäsenkorjausta, jossa nimenomaan selvitetään oireiden alkusyy ja tasapainotetaan keho kokonaisvaltaisesti.

Hoitoihini liittyy aina ohjausta ja neuvontaa. Annan tarvittaessa myös kirjalliset kotiohjeet mukaan. Harjoitteet/venytykset harjoitellaan jo vastaanotolla, jotta osaat varmasti suorittaa ne oikein. Muistathan - kehon terveyden edistämisessä mikään ei voita omaa aktiivisuutta ja liikuntaa - mutta joskus on hyvä rentoutuakin! Kaikkeen tähän annan mielelläni ohjausta!